Malmö Nämndemannaförening

 

 

 

Arkiv 2015

 

Malmö Nämndemannaförening har hittills haft fem träffar det här året.

 

Den 27 maj 2015 anordnades ett mycket uppskattat studiebesök  vid Fångvårdsanstalten i Fosie och ett tjugotal medlemmar deltog.

fosie.jpg

Fosie Fångvårdsanstalt

------------------------------------------------------------------------------------

 

Torsdagen den 3 september 2015 besöktes Ungdomarnas Hus Flamman på Hyllievångsvägen 6 i Malmö.

flamman.png

Så här beskriver flamman sin verksamhet:

”Flamman Ungdomarnas Hus är en mötesplats för barn och ungdomar i Malmö stad. Vi finns på Kroksbäcksskolans område och tillhör stadsdel Väster. Alla barn och ungdomar är välkomna till en förening som är mycket mer än en mötesplats!

Här kan barnen och ungdomarna träffa sina vänner eller vara delaktiga i många olika aktiviteter och utflykter. Vad sägs om inomhusfotboll, biljard, pingis, filmvisning, dans eller häftiga utflykter.

Men Flamman är också en förening som brinner för barn och ungas rättigheter och välfärd. Vi finns även till för dem ungdomar som samhället har vänt ryggen åt och arbetar frenetiskt på att hjälpa alla att leva ett rättskaffens liv.

Hos oss organiserar ungdomar sig själva och står upp för att förbättra sina liv.

Mer information om Flamman finns på dess hemsida: www.flammanhyllie.se

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

Onsdagen den 7 oktober 2015 besökte cirka 25 medlemmar Tullverket på Storgatan 20 i Malmö. Tullverkets nationelle samordnare vad gäller narkotikafrågor mm Lars Hansson informerade på ett informativt och engagerat sätt om tullens arbete. 

 

 

tullverket_lars_hansson.jpg

 

-------------------------------------------------------------------------------------

frivrd.jpg

Torsdagen den 5 november 2015 besökte omkring 25 medlemmar Frivården på Fredriksbergsgatan i Malmö. Där är ett 70-tal medarbetare engagerade Frivårdens verksamhet med bl a personutredningar, övervakning, KBT-övningar och samhällstjänst. Vi fick en omfattande information om verksamheten med möjlighet för frågor och diskussion. 

-------------------------------------------------------------------------

 

Onsdagen den 9 december 2015 bjöds till tidigt julfirande i stora lunchrummet vid Malmö Tingsrätt med glögg, lussekatter och pepparkakor.

 

Polismästaren i Malmö, Stefan Sintéus, informerade om den nya polisorganisationen och hur verksamheten bedrivs i Malmö. Det gavs gott om utrymme för att ställa frågor och diskutera och mötet uppskattades i hög grad av de cirka 25 medlemmarna som närvarade.

 

sinteus1.jpgsinteus2.jpg